Istoria Tigarii Electronice

Prima tigara electronica a aparut in China, in anul 2003,cand un cercetator pe nume Hon Lik, s-a hotarat sa creeze prima alternativa viabila a fumatului clasic. Hon, fiind el insusi un fumator, a fost motivat in cercetarea sa de decesul tatalui sau. Acesta din urma a suferit de cancer pulmonar, provocat de cele 2 pachete de tigari fumate zilnic. Hon, care fuma si el peste 2 pachete de tigari pe zi, a incercat sa renunte la fumat dar acest proces s-a dovedit a fi foarte dificil. Toate acestea l-au inspirat pe Hon Lik sa creeze tigara electronica.

Hon era cercetator in cadrul unei companii farmaceutice specializata in cercetarea si producerea de remedii naturale- RUYAN. El si-a folosit cunostintele din medicina pentru a creea dispozitivul numit tigara electronica. Primul pas a fost sa gaseasca un inlocuitor al fumului, care sa poata fi inspirat si expirat de catre utilizatori. A gasit o substanta numita propilen glicol, care odata incalzita, se transforma in vapori ce imitau fumul de tigara.

Alaturi de propilen glicol, Han a reusit sa incorporeze nicotina pura si arome, toate acestea pentru a regasi in tigara electronica gustul si senzatia oferite de tigara clasica. Substanta ce incorporeaza toate ingredientele prezentate anterior se numeste e-lichid.

Tigara electronica sau e-tigara, asa cum mai este ea numita, a fost prezentata la American Tabacco Expo in Las Vegas, unde a castigat multiple premii.

Tehnologia folosita de tigarile electronice a evoluat continuu, de la aparitia ei pe piata pana in prezent, modelele actuale fiind enorm mai eficiente fata de primele modele aparute. Acum exista modele care au o durata de folosire intre 2 incarcari ale acumulatorului de pina le 3 zile si clearomizoare care acopera consumul unei zile pentru cei mai impatimiti vapersi. In acelasi timp aromele si Th-ul lichidelor au capatat o diversitate extraordinara, astfel incit azi orice fumator isi poate gasi combinatia baterie-atomizor-lichid care sa-i satisfaca exigentele.

Contact

Chart

  • AdresaRm. Valcea, Str. Calea lui Traian, Bloc Anton Pann, Parter
  • Tel 0350.409.764
  • E-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Orar Luni-Vineri: 10-18; Sambata,Duminica: 11-13